Sesaat Sebelum Mati

Penipuan lewat email.. kah?

Tanggal 10 Juli kemaren, pas buka email, ternyata ada satu surat dari seseorang dengan nama MAJID NASSIR <na1xxxx@sify.com> dengan subject Asalam-u-Alaikum

Hii tumben juga neh ada yg ngirim email pake ngucap salam. Setelah saya jawab -dalem hati-, nunggu loading dulu karena koneksi kantor yang lagi dudul, eh munculnya bahasa jawa kuno (baca:english) lagi, terpaksa pencet Ctrl+T trus buka kamus deh… – makanya TOEFL aja nyontek sih

Nih isi emailnya, klo susah bacanya silahkan ke sini untuk bantuan😛

Asalam-u-Alaikum 

I got your email address through search in the Internet.

I hope in the name of ALLAH that I have the right person who will
assist me.

I want to transfer money for investment into your country as such I
would like to make contact with people like you residing in that
country for assistance .

Note,the funds are already with a security company which has branches
in every continent for safe keeping. If you are willing to assist me.

You will help me collect the funds from the Security Company as I
cannot travel out from iraq at the moment because of certain conditions
which I will explain to you if we work together(I am on a wheel chair).

The fall of Saddam Hussein has brought destruction / Hell to our great
country and everything is practically difficult now and opportuinities
are closing up,the new government is trying to frustrate our businesses.

Please if you accept this offer of assistance you are required to give
me your Name, age, occupation, address also enclosing your telephone
fax numbers. What I now need from you are as follows:

1. You should go to the Security Company to secure the funds in cash on
my behalf and open a Bank account in your country for me with the
credentials i will give you.

2. You will be entitled to 30% of the total sum involved for your
assistance.

3. As soon as you confirm to me by e-mail your readiness,
 I will send the PIN code number of the consignment to you and also
 the security Company's information.

4. Please note that this project is 100% risk free but you must keep it
very secret and confidential with strong assurance that you will not
let me down  at all.

I expect your prompt reply

Wasalam,

Majid H. Nassir


Sedikit percaya seh awalnya, hanya ada beberapa keganjilan yang saya temukan:

  1. Beliau memilih e-mail saya secara acak di internet, waduh klo ini bener2 dilakuin berarti saya termasuk orang yang benar2 beruntung dari berpuluh-puluh juta email brur…
  2. Klo do’i serius, gila berani bener ngambil resiko ngasih duit ke orang yang belum dikenal
  3. Mengenai kisah si empunya duit klo dia lumpuh ‘n lagi terjadi krisis di negaranya saya ga mau komen takutnya jadi dosa lagi…

Semoga keputusan saya untuk menghiraukan email ini ga salah, kalaupun ini benar mudah2an ada orang baik lain -berarti saya baik kan..- yang bersedia membantu.

July 20, 2008 - Posted by | Pengalaman Hidup

4 Comments »

  1. Wah harus hati2 tuh jangan gampang percaya.
    Zaman sekarang apalagi lewat internet banyak PENIPUAN!!!

    Comment by Dinda | July 20, 2008 | Reply

  2. Iya mba Dinda…
    tapi kok saya jadi ngebayangin ya…

    *klo seandainya bener gimana?*😛

    eh makasih ya mba… mba yg pertama comment lho di blog saya…

    Comment by Rully Patria | July 20, 2008 | Reply

  3. waduh kalo dapet bagi aku sejuta rul… ntar kalo nanyain “Loh koq kurang?”

    “Iya Om buat beli permen….” he he he

    Comment by deniar | July 20, 2008 | Reply

  4. @deniar

    sejuta beli permen dapet brape kardus den?!

    Comment by Rully Patria | July 21, 2008 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: